Seks av ti nordmenn slanker seg til enhver tid, og de aller fleste mislykkes. Men visste du at nøkkelen til livsstilsendring er å akseptere og takle utskeielsene?
Det er nemlig gjennom å være mentalt forberedt på motstand og nederlag vi finner løsningen på en sunn, langvarig og mer robust livsstilsendring. Mindre risiko for tilbakefall.
Sunn livsstil handler jo ikke om at du kun skal spise gulrøtter og persille, og løpe en mil om dagen. Livet handler også om et vinglass i ny og ned, noen kakestykker eller en hel lørdagsformiddag på sofaen, med chipsbollen i armkroken.
Vi er alle mennesker, tross alt.
Men når vi har gitt etter for fristelsene kommer den dårlig samvittigheten vår inn. Følelsen av å ha tapt. Igjen.
Og da blir veien til å gi opp hele slankeprosjektet rimelig kort for mange. De går tilbake til gamle vaner og tenker “Ja, ja. Jeg klarer vel ikke bedre”.
Les også: 8 årsaker til at dietten glipper
Men vær litt realistisk da
Klarer du egentlig å leve uten sjokolade resten av livet? Eller kutte all alkohol? Har du egentlig lyst til å trene hver eneste dag for resten av evigheten? For du vil vel beholde den slanke, veltrente kroppen når du først har klart å nå det etterlengtede slankemålet ditt?
Vil du leve et liv hvor du alltid må telle kalorier?
Les også: Hvor mange kalorier trenger jeg?
Når vi driter oss ut og finner oss selv med hånden dypt nede i godteskåla, kan følelsen av å ikke mestre en sunn livsstil bli overveldende. Alt det andre som vi har klart å lykkes med blir glemt. Vi tenker kun på tilbakefallet.
Men hvis du i stedet fikser å konsentrerer deg som alt som faktisk har vært positivt, og tenke “gjort er gjort”, har du en unik mulighet til å raskt komme back on track med den langsiktige planen din!
Du må gi rom i livet for det som ikke er perfekt.
Du bør samle erfaringer
Når du får et tilbakefall eller mislykkes med noe du har satt deg som mål, får du faktisk en verdifull erfaring: Du kan lage deg en mental database over fuck-ups og feiltrinn, og tenke på hvordan du likevel kom deg videre.
I stedet for å tenke at “det gikk ikke denne gangen heller” kan du snu nederlaget til at “dette har jeg gjort før, og jeg vet hvordan jeg skal takle det”. Det er ikke verdens undergang, men en naturlig prosess på vei mot målet. Jeg gir likevel 100%.
For du må regne med at motgang kommer. Alltid. Og nå vet du også hvordan du raskt kommer deg tilbake på hesten. Alt sitter mellom ørene.
Du må jo tenke over hvordan du vil leve i det lange løp. Det er vel ingen som ønsker å leve et asketisk liv som en munk, frikoblet fra alle verdens gleder, innelåst i en tynn og streng kropp?
Ikke vær for streng med deg selv! Du får alltid til det du vil, men ikke sett så harde krav at du er dømt til tape.
Les også: Mange har nå gode erfaringer med MetaBurn
Et klapp på skulderen. Ikke i ansiktet.
Når du gjør mange forandringer i livsstilen din, må du nødvendigvis legge ned en hel del innsats og planlegging for å gjennomføre. Og her har dårlig samvittighet, anger, skam eller tanker om at “dette mestrer jeg ikke” ingen som helst plass.
Disse tankene ødelegger for kreftene du trenger for å gjennomføre planen. De er ikke konstruktive eller nyttige. Eller nødvendige.
Ta små skritt om gangen, gi deg selv kred for det du klarer! Tenk langt frem. Aksepter feiltrinnene i dag, og vit at i morgen skal du heller gjenta de positive handlingene du vet er bra for deg og kroppen din.
Det å være forberedt på feilskjær og set backs, hjelper deg å unngå fullstendig havari og motløshet.
Les også: Hvordan gå ned i vekt uten å trene
Når skjærer det seg?
Det er lurt å lage seg et mentalt veikart over hvilke situasjoner som erfaringsmessig er utfordrende for deg. Hvilke settinger skjer det i? Slik kan du ta kontroll over disse, og vite hvordan du løser dem.
Det gir i seg selv økt mestringsfølelse og positiv forsterkning.
Er du for eksempel klar over at middag med kompisene alltid ender med for mye på tallerkenen, 12 øl, schnaps og karamellpudding til dessert, er det lureste å lage en plan for festen.
Hvor viktig er de ølene i forhold til desserten? Hvor mange porsjoner middag er ok?
Men som vi har snakket om nå: Ikke vær for hard med deg selv. Du skal også leve et godt liv. Kanskje denne kvelden med gutta bare skal inneholde én endring.
Og når skaden først har skjedd?
Vi er alle ulike, med ulike vaner og toleransenivå for hva som er en utfordrende situasjon. Derfor må du selv bli bevisst på ditt krisenivå, for å kunne håndtere dem konstruktivt.
Så når planen er lagt for risikosituasjonene, er neste trinn å jobbe med skadebegrensing. Hvordan redusere konsekvensene? Det beste er jo alltid å unngå dem. Men et annet godt verktøy er å forsøke å gjøre noe helt annerledes når situasjonen først oppstår, nok en gang.
Men det viktigste: Vaner tar tid å endre. Spesielt de vanene vi trenger for å få en slankere kropp. Ikke bli lei deg eller overrasket om ting ikke alltid går som planlagt.
Bruk heller feilgrepet til noe nyttig og positivt. Juster litt på kursen, og tenk litt over om kravene dine kanskje bør senkes.
Og se alltid fremover, og tenk på det lange løpet.
Du er bare et menneske, du også.
Av og til trenger vi også litt ekstra hjelp. MetaBurn gjør det enklere for kroppen å forbrenne og demper sult- og søtsug. Metaburn inneholder blant annet grønn te som kan bidra til metabolisme (forbrenning), noe som igjen hjelper vektkontrollen, og wakameekstrakt som kan bidra til å redusere appetitten.
Du kan faktisk prøve det nå:
PRØV METABURN i 60 dager
50% rabatt – kun 199,-
Skriv inn ditt telefonnummer
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.